Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Április 30. 12:59, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

25 éves a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Megalakulásának 25. évfordulóját április 25-én a Tinódi Házban ünnepelte a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete.

A rendezvényen az együtt töltött hosszú idő legszebb mozzanatait és boldog pillanatait idézték fel közösen a civil szervezet vezetői, illetve tagjai.

- 1993-ban 20 fővel, klub formájában alakult meg a helyi szépkorúak szervezett közössége, egy esztendővel később pedig már egyesületi formában működött az tovább - idézte fel a kezdeteket köszöntőjében az elnöki tisztséget 2001 óta betöltő Bakonyi Károlyné. - Az indulástól kezdve az volt a cél, hogy a városban élő idősebb korosztály tagjainak az érdeklődési körüknek megfelelő programokat kínáljunk. Az elmúlt negyedszázadban ezt különféle témákban rendszeresen tartott ismeretterjesztő előadások, egészségvédelmi felvilágosítások és szűrések, kirándulások, gyalog- és kerékpáros túrák, séták, irodalmi műsorok, valamint sportos tevékenységek szervezésével biztosítottuk. Örömömre szolgál az, hogy időről időre mindig tudunk valami olyat adni, ami érdekes és sok résztvevőt vonz. A kétheti összejöveteleken és az éves közgyűléseken általában hatvanan, hetvenen vagyunk. A legnépszerűbbek természetesen a mulatságok - többek között a pótszilveszterek, a karácsonyi összejövetelek, a farsangok, a közös névnapok -, melyekre még ennél is többen jönnek el. Büszke vagyok arra, hogy közösségünk ma már 120 tagot számlál.
A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének régóta működő kultúrcsoportja a „Gyöngykoszorú” nevet viseli és a város kulturális-művészeti-szórakoztató programjainak színesítéséből alaposan kiveszi a részét. Azonban nemcsak a helybeli, hanem a kistérség és a dél-dunántúli régió településein való fellépéseikkel is rendre hatalmas sikert aratnak a daloló, táncoló, verset szavaló, valamint történeteket is szívesen mondó szépkorúak.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Horváth Marcell, a Tolna Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetségének elnöke, aki arról beszélt, hogy nagyon eredményesen tevékenykedik a városban élő, társaságra vágyó időseket összefogó civil szervezet, mely a szomszédos megyék - Somogy és Baranya - városaiban, valamint falvaiban működő nyugdíjas klubok közül többel is aktív kapcsolatot tart fenn és ápol.
Szabó Loránd polgármester a település képviselő-testületének nevében köszöntötte a jubileum alkalmából az egyesület tagságát és Kiss Béla alpolgármesterrel, valamint Tóth Gyula civil tanácsnokkal közösen ajándékként átadta azokat a jegyeket, melyek Szily Nóra pszichológusnak a Tinódi Házban május 22-én megrendezésre kerülő „Önismerettől az elégedett életig” című előadására ingyenes belépést tesznek lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.