Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Szeptember 26. 15:46, szerda | Helyi sport
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

80 percben a 8. beszélgetésen

80 percben a 8. beszélgetésen

Szeptember 24-én Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a Múzeumi Olimpia Klub találkozójának. Ezúttal Magyarosi Zoltán, korábbi kötöttfogású birkózó volt a kitüntetett vendég.

Mielőtt a vendég kiselőadása elkezdődött volna, a jelenlévők közül Pápai Lajos helyi sportbarát, a Csanádi Akadémia tagja elmondta, hogy szeptember 21-én Budapesten a Szent István Bazilikában jelen volt az Aranycsapat híres jobbösszekötőjének, Kocsis Sándornak újratemetésén. Ezt követően egyperces gyász szünet következett az egykori híres 8-as mezszámú legendás futballista emlékére a népes számú klubülésen.

A meghatódott pillanat után a vendégé, Magyarosi Zoltáné lett a szó, aki előbb pályafutása kezdetéről beszélt. Sportkarrierje Dombóvárról indult Györe István tanítványaként. Majd 1977 őszének végén felfigyelt tehetségére az Újpesti Dózsa, amely egyébként régtől fogva kedvenc klubja volt! A fővárosi lila-fehéreknél 1978 és 1982 között négy szép évet töltött el, és e klub színeiben elért eredményeinek köszönhetően került a válogatott keretbe. (Abban az időben Dr. Hegedűs Csaba – aki 1972-ben Münchenben nyert olimpiai bajnoki címet – volt a szövetségi kapitány.) Később, 1982-ben átigazolt Csepelre, ahol 1984–ig versenyzett. Magyarosi elmesélte, hogy Újpesten több híres élsportolóval, olimpiai bajnokkal is együtt sportolhatott, így többek között Növényi Norberttel, aki 1980-ban a Moszkvában rendezett nyári olimpiai játékokon kötöttfogásban nyert aranyérmet, valamint Mizsér Attilával, aki öttusában 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok. Érdekességnek azt is elmondta, hogy Kardos Józseffel, az egykori válogatott középhátvéd labdarúgóval együtt voltak katonák is.

A sokak által csak „Mogyi”-nak becézett fiatalember sportpályafutása befejezése után tanulásra fordította idejét, birkózó edző szakon végzett. Szóba hozta azt is, hogy ha a nagy múlttal rendelkező birkózó sportágat Dombóváron újra indítanák, akkor szívesen segítené azt szakmailag. A beszélgetés végén Orbán János mérnök, majd a vendég testvére, Magyarosi Sándor testnevelő, valamint Tilinger Sándor fotóriporter is bekapcsolódott a beszélgetésbe és néhány kedves emléket is felidéztek. A 80 perces kiselőadást megtekintő szép számú publikum soraiból többen kérdezték a szervezők örömére, hogy ki lesz a következő vendég. Egyelőre maradjon még titok! Találkozzunk a Múzeumban!

Szöveg: Berki Zsolt
Fotók: Tilinger Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét