Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Március 29. 08:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről

A város önkormányzata a tüskei településrészen működő vállalkozások vezetőit hívta meg a március 21-i és 22-i fórumára, amit az Axiál Kft. telephelyén tartott.

Az összejövetelen Szabó Loránd polgármester elsőként azt vázolta fel a résztvevőknek, hogy milyen lehetőségeket rejt magába az „ipari park” cím megszerzése. Az önkormányzati vezető arról is beszélt, hogy a képviselő-testületnek milyen közeli és távoli tervei vannak a tüskei iparterülettel kapcsolatban. Az elképzelések szerint már idén elkezdik azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyek főként a víz- és szennyvíz-rendszer, valamint az úthálózat bővítését szolgálják. Az utóbbival az a cél, hogy a tüskei vállalkozások járművei és a telephelyeiket felkereső teherautók a jelenleginél kisebb mértékben zavarják a településrész lakóinak nyugalmát.
A megbeszélésen elhangzott még, hogy egy ipari park akkor működik megfelelően, ha az ott lévő cégek igénybe veszik egymás szolgáltatásait, vagy beszállítója lesz egyik vállalkozás a másiknak. Ezt segítendő az önkormányzat egy olyan menedzsment-szervezetet kíván felállítani, mely az egységes marketing megteremését, a közös ügyek vitelét, különböző pályázati források megszerzését, valamint új befektetők felkutatását és idecsábítását intézné.
- Ebből is látszik, hogy a városvezetés nemcsak adófizetőként tekint a Tüskében tevékenykedő vállalkozásokra, hanem messze menőkig támogatni is próbálja azokat - emelte ki Szabó Loránd. - Ha többségük képviselője aláírja az önkormányzattal és egymással való együttműködésről szóló megállapodást, akkor a közeljövőben benyújtjuk az „ipari park” címre a pályázatot a Gazdasági Minisztériumhoz. Kérelmünket előreláthatólag a nyár végéig fogják majd elbírálni az ügyben illetékesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.