Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 12. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

A fürdőzők mellett feküdt a halott fiú

A fürdőzők mellett feküdt a halott fiú

Két unokatestvér elindult fürdeni Budapestről a Lupa-sziget egyik bányatavába. Egyikük elmerült a vízben, és már csak holtan találták meg.

A két fiú a Békásmegyer és Szentendre között lévő Lupa-sziget egyik bányatavához ment fürdeni. A 13 éves fiú, - bár nem tudott úszni - bement a tóba. Az első néhány lépés után bizonytalan lett a járása, majd egyszer csak elmerült, és a parton lévő 15 éves unokatestvére már nem látta sehol. Utánament és megpróbálta kimenteni, de nem sikerült neki. Ezután a parton lévőktől kért segítséget, akik elkezdték keresni a gyermeket, közben telefonon értesítették a rendőrséget és a mentőket.

Az NHN24 hírügynökség munkatársa elmondta, a helyszínre elsőként kiérkező rendőr megtalálta a fiú hátizsákját és a cipőjét is a parton. A tűzoltók búvárai nagy erőkkel kezdték keresni a 13 éves fiút, akit meg is találtak, holtan. A kiérkező mentősök 30 percen keresztül próbálták újraéleszteni, mind hiába. Már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Egy fekete zsákkal letakarták. Unokatestvérét a budapesti János-kórházba szállították. A strandolók az eset után is fürödtek a tóban.

Nem hivatalos forrásból úgy tudni, a 15 éves fiú anyaotthonban él. A 13 éves elhunyt fiú pedig családban. A szülőket a rendőrség értesítette a tragédiáról. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, az ügyet a szentendrei rendőrség vizsgálja. (da, rá)

NHN24

Címkék: halott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.