Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2017. Június 01. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

A korábbinál is \"kíváncsibbak\" lesznek az amerikai vízumkérő űrlapok

A korábbinál is \

Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő \"internetmúltjukról\" is beszámoltatják az igénylőket.

Az amerikai külügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy a világ valamennyi országára érvényes új vízumkérő lapokat vezetnek be, amelyeknek kitöltése után nagyon szigorú ellenőrzésnek vetik alá a beutazni kívánókat. A külügyminisztérium nemzetbiztonsági okokkal indokolta a szigorítást.

Az új űrlapokon a vízumot kérőknek 15 évre visszamenőlegesen kell életrajzi adatokat közölniük, és a többi között 5 évre visszamenőleg számot kell adniuk jelenlétükről és aktivitásukról a világháló közösségi médiumaiban. A szigorított vízumkiadási eljárás során az amerikai konzulátusok elkérik majd a jelentkezőktől a korábbi útleveleik számait, e-mail-címeiket, telefonszámaikat és a 15 évre visszamenőleges életrajzi adataik sorában a korábbi munkahelyeik listáját és utazásaik helyszíneit is.

Az új szabályozást a Fehér Ház Menedzsment és Költségvetési Irodája (OMB) május 23-án hagyta jóvá és június elsején lép életbe.

Donald Trump már választási kampányában megígérte az Egyesült Államokba történő beutazások és a határellenőrzés szigorítását, és ennek jegyében helyezte kilátásba az amerikai-mexikói határon a fal megépítését, vagy az egyelőre felfüggesztett két elnöki rendeletben a bizonyos országokból történő beutazások átmeneti - az új ellenőrzési módszerek kidolgozásáig tartó - felfüggesztését.

Címkék: űrlap, amerika, vízum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.