Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2017. Szeptember 15. 16:00, péntek | Sport
Forrás: mti

A McLaren Renault-ra, a Torro Rosso Hondára vált

A McLaren Renault-ra, a Torro Rosso Hondára vált

A következő évtől a McLaren már nem a Honda, hanem a Reanult motorját használja, a japán gyár pedig az eddig a francia erőforrással szereplő Torro Rossót látja el.

A wokingi istálló a pénteki bejelentéssel tulajdonképpen teljesítette első számú pilótája, Fernando Alonso követelését, aki korábban jelezte, amennyiben a McLaren nem vált gyártót, elhagyja a csapatot.

A Reanult pénteken három évre szóló megállapodást kötött a britekkel. A Forma-1 egyik legnagyobb múltú és legeredményesebb csapatának ügyvezető elnöke, Mohammed bin Essza al-Kalifa sejk közleményében azt írta, hogy a McLarennek és Hondának is egyaránt az az érdeke, hogy a jövőben külön utakon folytassák a Forma-1-es szereplést.

A japán gyár annyit közölt, hogy több évre szóló szerződést írt alá a Torro Rossóval, a Red Bull farmcsapatával. A Red Bull a jövő évben még biztosan marad a Renault-nál, ám könnyen elképzelhető, hogy 2019-től szintén Hondára vált majd.

A "motorkeringővel" együtt az is kiderült, hogy a jelenleg a Torro Rossónál szereplő Carlos Sainz Jr. 2018-tól a gyári Renault pilótája lesz, melynél a gyengén teljesítő Jolyon Palmert váltja majd, s Nico Hülkenberg csapattársaként folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.