Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 16. 08:23, szerda | PR
Forrás: Arrabonamédia

A minikotró használata lépésről lépésre

A minikotró használata lépésről lépésre

A minikotró használatát elsajátítani szerencsére nem nehéz feladat. Ezek a gépek ugyanis pont úgy lettek kialakítva, hogy egyértelműen könnyebbé tegyék a kezelő dolgát.

Csakis így nyílik lehetőség a mozgékonyságukból és gyorsaságukból fakadó előnyök kihasználására. Érdemes ennek megfelelően lépésről lépésre ismerni azokat a teendőket, amik a munkagép kezeléséhez feltétlenül szükségesek.

Jelen cikkünkben igyekszünk egyfajta segédletet nyújtani tehát a minikotrók használatához, vagyis nézzük meg a kezeléssel kapcsolatos támpontokat lépésről lépésre.

Foglaljuk el a megfelelő pozíciót a munkavégzéshez

A minikotró mozgatásában úgynevezett gumihevederek is a segítségünkre vannak, amelyeknek köszönhetően a gép a nehezebb terepen is jól boldogul.

Az előre és hátra menetet, valamint a fordulást is könnyen kezelhető karok és joystick alkalmazásával tudjuk megtenni. Ha a sebességen akarunk gyorsítani vagy lassítani, akkor a kézi gázkart, illetve az egyéb vezérlő karokat tudjuk ehhez használni.

Kormánykereket egyébként hiába is keresnénk egy minikotróban. Mivel lánctalpas munkagépekről beszélünk, maga a fordulás is egyszerűen használható kézi karokkal megy. Elsőre talán kissé furcsa lehet ez a megoldás, de nagyon gyorsan rá lehet érezni a működésére.

A gép elején egy tolólap is megtalálható. Mikor elfoglaljuk a munkavégzéshez a pozíciót, ezt a lapot tegyük le. Így stabilizáljuk a kotró helyzetét.

A minikotró használata rakodás közben

Amikor kényelmesen elhelyezkedünk a kabinban, egyik kezünk legyen a vezérlő joystickon, a másik pedig a szintén vezérlést segítő karokon. Az egyikkel forgathatjuk a kotrót jobbra vagy balra, míg a másikkal a kanalat tudjuk kezelni.

Az elején még érdemes kicsit gyakorolnunk a rakodást vagy a tereprendezést. Általában néhány munkaóra alatt rá szoktak érezni a kezelők a működésre, és onnantól megy minden, mint a karikacsapás.

Ha tereprendezést végzünk, és a géppel menni kell előre vagy hátra munka közben, az egy picivel összetettebb feladat. De ez sem nehéz, csak még egy kart kell pluszban alkalmazni.

Könnyen kezelhető modern minikotrók

A mai modern minikotrók kezelése tehát nagyon is gyorsan elsajátítható feladat. Amint sikerül ráérezni a hatékony módszerre, onnantól kezdve nagyságrendekkel hatékonyabbá válik a munka.

Mindez ráadásul úgy történik, hogy közben a kotró takarékosan bánik az üzemanyaggal is. A megspórolt munkaórák, valamint a megtakarított gázolaj pedig még inkább értékesebbé teszi ezeket a gépeket.

Amint sikerül tehát kiválasztanunk a számunkra megfelelő gépet, célszerű megbíznunk egy munkatársat is a gép kezelésének megtanulására. A kolléga még örülni is fog, mert pár óra alatt látni fogja, mennyire ügyes kis kotróval dolgozhat majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat