Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 14. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Városi Könyvtár

A Városi Könyvtár gyermekrészlegének nyári beszámolója

A Városi Könyvtár gyermekrészlegének nyári beszámolója

A tavalyi évhez hasonlóan, most újra beszámolunk arról, hogy mi történt a Városi Könyvtár gyermekrészlegében idén nyáron.

A Könyvbirodalom tagjaival Szőlőhegyre kirándultunk augusztus 14-én. Az idő kegyes volt hozzánk, hiszen nem volt túl meleg és szerencsére az eső sem esett. Busszal mentünk ki a könyvtár működtetése alá tartozó Szőlőhegyi Közösségi Házhoz, ami aznapra a csapatunk bázishelyéül szolgált. Onnan indultunk gyalog felfedező utunkra a helyi nevezetességeket kutatva. Segítségül minden gyerek kapott egy rejtvényt, amit a nevezetességeknél felolvasott tudnivaló alapján tudott kitölteni.

Ahogy teltek a rejtvény sorai, úgy közeledtünk a Horgásztóhoz. A tavat körbejárva felfedeztük a vízi állatvilágot, majd visszatértünk a Közösségi Házba, ahol a szendvicsek elfogyasztása után elkezdtük a mesékből összeállított vetélkedőt.

Ezután elérkezett az idő, hogy vissza induljunk a könyvtárba. Az utat gyalog tettük meg, hiszen úgy gondoltuk, hogy ha már lehetőségünk van rá, megnézzük a Gólyavárat is.

A gyaloglástól kimerülten, de sok közös élménnyel gazdagabban tértünk vissza Dombóvárra.

Augusztusban egy hetes programot szerveztünk a gyerekeknek, hogy az utolsó hetüket is hasznosan, jó társaságban tölthessék el. A hét első napját filmvetítéssel kezdtük. A közös filmnézés összehozta a társaságot.

Kedden egész délelőtt a másnapi dominóversenyre készültünk. A gyerekek megismerték a szabályokat és elsajátították a játék menetét. Szerdán kilenc fordulón keresztül folyt a verseny. Mindenki játszott mindenkivel, hiszen így volt az igazságos. Az, aki a legtöbbször nyert, megnyerte az egész versenyt. Első helyezett Sallai Barna lett, ő hatszor nyert. A második helyezést holtversenyben Takács Erzsébet és Labró Katalin tudhatta magáénak. Harmadik helyen Kőszegi Szabolcs végzett.

A pénteki napra kézműves foglalkozást terveztünk. Nagy örömünkre csatlakoztak hozzánk az Indulópont Biztos Kezdet Gyerekház Dombóvár munkatársai, akiknek jóvoltából a gyerekek készíthettek tésztából nyakláncot, karkötőt. A foglalkozáson még könyvjelzőt és kis füzetet csinálhattak a részt vevők.

Összességében elmondhatjuk, hogy jól telt a nyarunk. A gyerekek nem csak a kötelező olvasmányokért jöttek könyvtárba, hanem a saját ízlésüknek megfelelő könyveket is kölcsönöztek, illetve a programjainkon is szép számmal vettek részt.

Ősszel is sok érdekes programot kínálunk, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!