Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 30. 10:17, péntek | Helyi
Forrás: Kapos Kórus

Amatőr Kórusok Fesztiválján járt a Kapos Kórus

Amatőr Kórusok Fesztiválján járt a Kapos Kórus

56 kórus, köztük a Dombóvári Kapos Kórus vett részt az V. Keszthelyi Dalünnepen 2017. június 23-24-én.

Az 56 kórus 36 egyházi és 35 világi kategóriára jelezte bemutatkozási szándékát. A Kapos Kórus mindkét kategóriában szerepelt. 27 kórus minősült, 18 énekkar alapminősítést, 9 kategória minősítést kért. A Kapos Kórus a kategória minősítés rendszerében mérettetett meg. Felemelő helyszínek – a fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom és a Balatoni Múzeum - adtak helyet az 1800 énekesnek. A zsűri munkájában a kórusélet ismert szereplői, neves karnagyok vettek részt.

Markovics Gábor karnagy által irányított Kapos Kórus a sok-sok gyakorlásnak köszönhetően kiválóan állt helyt. Mindössze négy kórus érdemelte ki a kategória minősítést, mely társaságba a Kapos Kórus is bekerült. A bemutatott kórusműveket Cseke István zongorán, Pápai László ütős hangszereken kísérte.
A fellépések mellett a Fesztivált közös éneklések, fáklyás felvonulás, a város több pontján sétáló koncertek szinesítették. A két nap zárásként a Balaton Színház dísztermében került sor a minősítést igazoló oklevelek és emlékplakettek átadására.
A sikeres szereplés újabb lendületet ad a Kórus tagjainak. Októberben 45 éves lesz az Énekkar, mely jubileumot Dombóváron és Pécsett is egy-egy koncerttel ünneplik az énekesek a 60 éves Mecsek Kórus társaságában.

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.