Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 24. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Galambos Istvánné/Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Az I. világháború borzalmai elevenedtek meg az előadáson

Az I. világháború borzalmai elevenedtek meg az előadáson

A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének közel ötven tagja vett rész azon a február 23-i előadáson, melyet Miszlai József nyugdíjas tanár úr tartott az I. világháború olaszországi eseményeiről.

A Dombóvári Művelődési Házban megtartott, vetítéssel egybekötött előadáson megrázó képsorokon elevenedtek meg a doberdói, isonzói és a további hadszíntereken történt események.

Miszlai tanár úr az elmúlt évben részt vett a Pécsi Minoriták által szervezett kiránduláson, melynek célja: kegyelettel adózni az említett helyen harcolt és ott elesett katonák emlékének.

Felkeresték a gondosan ápolt hősi emlékhelyeket, tömegsírokat, sírkerteket, a magyar kápolnát és mindenütt koszorúkat helyeztek el a hősi halált halt katonák emlékére.

Miszlai József apai nagyapja a 24-es tábori vadász-zászlóaljnál szolgált és a Doberdó körüli harcokban halt hősi halált 1915. október 20-án.

Galambos Istvánné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.