Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 19. 23:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Galambos Istvánné/Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Csonkolt fákat fogadtak örökbe a nyugdíjasok

Csonkolt fákat fogadtak örökbe a nyugdíjasok

A dombóvári önkormányzat három hónapja csonkolt fák örökbefogadására keresett önként vállalkozókat. A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének néhány aktivistája bekapcsolódott az akcióba.

Egy Arany János téri, talán villám sújtotta fát és egy gesztenyének kinézőt, amely a volt bölcsőde udvarában már „haldoklik” vagy talán már meg is halt, de nagyon sok kisgyermeknek adott árnyékot.

Az önkormányzat biztosította a zöld futónövényt, melyet a fák tövébe ültettek azzal a gondolattal, hogy ezek a kis növények megerednek, felfutnak, megkapaszkodnak és „életben tartják” a fákat. A nyugdíjas aktivisták ígéretet tettek arra, hogy negyedévente megnézik őket és beszámolnak az „állapotukról”.

Az első három hónap elteltével úgy tűnik, a növények megeredtek. Most még csak „bátortalanul indulnak neki a hosszú útnak”, de az örökbe fogadók remélik, hogy tavasszal majd erőre kapnak a futónövények, és gyorsan megkapaszkodnak a sokat megélt fákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.