Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csúcsra repíthetik a fogadók a Szerencsejáték Zrt.-t

Csúcsra repíthetik a fogadók a Szerencsejáték Zrt.-t

Rekordévet zárhat a Szerencsejáték Zrt. A Világgazdaság azt írja, hogy a labdarúgó-Eb idején felpörgött bukmékeri típusú fogadások és a drágább, de nagyobb nyereményt ígérő sorsjegyek népszerűsége miatt irigylésre méltó fél éven van túl a társaság. A cég több mint 111 milliárd forintos árbevételt ért el, 23,6 milliárddal többet, mint egy évvel korában. A játékosok pedig 58 milliárd forint nyereményt tehettek zsebre.

A cég már tavaly is minden korábbi rekordot megdöntő árbevételt könyvelhetett el, amit idén szinte biztosan megdönt, bár a második fél év az olimpia alatt szintén felpörgött fogadási kedv ellenére várhatóan gyengébb lesz az elsőnél.

Játékadó és nyeremény-szja formájában a lottótársaság 23,8 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. A különféle egyéb adókkal, járulékokkal és díjakkal, valamint a vissza nem igényelhető áfával együtt a lottótársaság teljes költségvetési hozzájárulása 32,2 milliárd forint az első hat hónapban.

Bár a második fél évben kisebb mértékű forgalomnövekedéssel számol a társaság, így is nagy valószínűséggel túlszárnyalja a 2011-es teljesítményét. Ez azért nagy szó, mert az árbevétel tavaly 180,5 milliárd forintot ért el, ami új rekord a cég történetében. Tudni kell, hogy a nyeremény szja-kulcsának 25-ről 16 százalékra csökkenése következtében a Szerencsejáték Zrt. mintegy 4 milliárd forinttal tudta növelni a játékosok nettó nyereményét. A közvetett költségvetési hozzájárulás mértéke a 2011-re elszámolt kifizetésekkel 60,4 milliárd forintra rúgott. Ez ugyan mintegy egymilliárd forinttal kevesebb, mint a 2010-es adat, de ennek magyarázata, hogy az elszámolt 9 milliárd forint nyeremény szja az adócsökkentés miatt közel 5 milliárd forinttal kevesebb. Így összességében a rekordárbevétel mintegy 4 milliárd forinttal tudta kompenzálni az adóváltozás miatt csökkenő költségvetési befizetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.