Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 20. 13:43, kedd | Helyi
Forrás: Sásdi ÁMK, hírszerkesztőnk

Először rendeztek karácsonyi vásárt Sásdon - képgalériával

Először rendeztek karácsonyi vásárt Sásdon - képgalériával

A Sásdon első alkalommal megrendezett karácsonyi vásár a portékák mellett bábszínházat, játszóházat, kiállítás-megnyitót, műsoros betlehemállítást és koncerteket is tartogatott az érdeklődőknek.

Már kínálták a portékájukat a kézművesek a közösségi házban december 17-én délután, standolt már a helyi középiskola, az ÁMK, a kisvaszari Napovi, Kajdonné Daczi Erika osztálya, és egy meglepetés-társaság is, amikor megkezdődött a vásár gyerekeknek szánt programja.

A kicsik bábszínházat nézhettek a Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás és kézműves játszóházban vehettek részt a város önkormányzata jóvoltából. Az előbbit a társulás Legyen az esély egyenlő - esélyteremtés a Sásdi kistérségben című programja, míg az utóbbit az önkormányzat Fontos Pont a Hegyhát Ifjúsági Életében című projektje tette lehetővé.

Közben pedig kezdetét vette a sásdi Foltvarró Kör karácsonyi kiállításának és jótékonysági vásárának megnyitója. A közösségi házban kéthetente találkozó csoport igazán kitett magáért az alkalomra. A szebbnél szebb munkáikból berendezett, karácsonyig nyitva tartó tárlatot Szeifer Csaba intézményegység-vezető nyitotta meg. A jó hangulathoz pedig Koszorus Jenő járult hozzá tárogatómuzsikájával.

Nem sokkal ezután flamenco táncukkal és énekükkel népszerűsítették standjukat a tornacsarnokban azok az önkéntesként itt tartózkodó spanyol lányok, akikről rövidesen külön írásban számolunk be.

Az előtérben pedig igen nagy készülődés jelei mutatkoztak. Rövidesen a Sásdi ÁMK Csérige Tánccsoportja adott elő betlehemes műsort úgy, hogy közben be is rendezte az ízlésesre sikeredett betlehemet magát.

Hírszerkesztőnknek ekkor maga mögött kellett hagynia a vásárt, amely ezt követően azért még bőven hozott történéseket. Meggyújtották advent negyedik gyertyáját a templomban, ahol koncertet adott a Sásdi Vegyeskar is. A közösségi házban tombolasorsolást rendeztek, és fellépett a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar Rézfúvós Kamaracsoportja. A program zárásaként felgyúltak a májusban átadott épület előtt felállított karácsonyfa fényei, Rosner Zsolt plébános pedig megáldotta a betlehemet.

Képgalériánk a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásra vagy a lenti képre kattintva nyitható meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.