Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 29. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Boros Brigitta/TM Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Elsején indul a megyei bevetés-irányítás

Elsején indul a megyei bevetés-irányítás

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete május 1-jével Bevetés Irányítási Központtá alakul át. Azaz a segélyhívásaink Tolna megyében egy központi ügyeletre futnak majd be.

A tűzre vagy műszaki mentésre vonatkozó bejelentést a műveletirányító ügyeletes a megyei főügyeletessel együtt értékeli ki a központban. Ez alapján döntik el, milyen szerekkel, felszerelésekkel riasztják majd a tűzoltókat.

A bevetés-irányítás koordinálása igen komoly feladatot ró mind az igazgatóságra, mind a megyei főügyeletre, de természetesen a katasztrófavédelmi kirendeltségekre, a hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságokra is. Ha szükséges ugyanis, az ügyeleteseknek akár életet kell menteniük, melyben nem szabad késlekedni. A feladatok helyes végrehajtását ezért egy egységes rendszer teszi lehetővé.

A megyei bevetés-irányítás legfontosabb feladata a beérkezett bejelentések, jelzések értékelése, szükség esetén további adatok bekérése és összegzése, majd ezek alapján a szükséges intézkedések megtétele, az erők és eszközök riasztásának, vagy esetleges átcsoportosításának biztosítása. A bevetés-irányítás felel majd a mentések során a hírforgalmért, és tartja a kapcsolatot az együttműködő szervek ügyeleteivel a szükség szerinti közös intézkedések érdekében. De például a havi rendszerességű morgató és hangos szirénapróbák megtartása is az ő feladatuk.

A megalakuló bevetés-irányítás által használt új program és a feladatok egyeztetése, megismerése volt a célja annak a - vizsgával záruló - továbbképzésnek április 27-én, amelyen az érintett állomány vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!