Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 21. 21:51, szerda | Helyi sport
Forrás: Vincze Ju-Jutsu SE

Emlékversenyen és övvizsgán bizonyítottak a judósok - képgalériával

Emlékversenyen és övvizsgán bizonyítottak a judósok - képgalériával

Egy pécsi emlékversenyen és saját rendezésű övvizsgán szerepeltek sikeresen a Vincze Ju-Jutsu Sport Egyesület judósai. A klub egyik judokája harmadik fokozatot szerzett a regionális vizsgán.

A hagyományos pécsi Mikulás Kupa helyett december 17-én rendezték meg az első Sárics Jenő Emlékversenyt a közelmúltban elhunyt mester emlékére. A KERO iskola tornatermében lezajlott megmérettetésen közel nyolcvanan indultak, köztük a Vincze Ju-Jutsu Sport Egyesület tizenöt tagja. A többségében kezdő és korcsoport alatti versenyzőknek remek lehetőség volt ez a judo versenyszintű megismerésére, kipróbálhatták az eddig tanultakat. A dombóvári egyesület ifjú judósainak minden éremkategóriában sikerült aranyat hazahozniuk (első képünkön Vincze Zoltán társaságában).

A dombóvári JAM-csarnoknál gyakorló spotklub az év zárásaként december 18-án judo övvizsgát rendezett, melynek lebonyolításában Radics Gabriella és Dr. Kovács Timur segédkezett. A vizsgáztató Szepesi József szekszárdi dankollégium-elnök volt a DMRJSZ (Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség) képviseletében.

Tizenhatan tettek sikeres vizsgát 6., 5. és 4. kyu fokozatra.

Második képünkön balról jobbra: Dr. Kovács Timur, Lukács Ádám 4. kyu, Bánki Bence Gergő 6-5. kyu, Bocz Robert 4. kyu, Bánki Soma 6-5. kyu, Oláh György 6-5. kyu, Juhász Zoltán 6-5. kyu, Jung Sarolta 6-5. kyu.

Harmadik képünkön balról jobbra: Ingula Luca 6-5. kyu, Fülöp Adél 6-5. kyu, Óliás Dóra 6-5. kyu, Bocz Gergő 6-5. kyu, Ács Péter 6-5 kyu, Balogh Attila 4. kyu, Vörös Ádám 4. kyu, Lukács Máté 6-5. kyu, Bocz Dorka 6-5. kyu.

Korábbi hír, hogy a dombóvári övvizsgánál segédkező egyesületi tagnak, Radics Gabriellának sikerült megszereznie a 3. fokozatot a december 7-én Baján megrendezett régiós vizsgán.

Vincze Zoltán sensei ezúton is köszöni a szülők támogatását és kitartását, valamint kellemes ünnepet és boldog újesztendőt kíván az egyesület minden tagjának
és az érdeklődőknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.