Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

E.On: ne szólj szám, nem fáj fejem

E.On: ne szólj szám, nem fáj fejem

Az E.On nem kívánta kommentálni a miniszterelnök szavait, miszerint Magyarország pillanatokon belül visszaveszi a magyar leányvállalatát.

Az Orbán Viktor általános beszédében elhangzó konkrét információ és az E.On passzivitása is azt mutatja, hogy már előrehaladott tárgyalások folynak a felek között – mondják az Equilor elemzői.

Korábbi sajtóhírek szerint a kormány 800 millió eurót ajánlott az E.On Magyarországért, míg a cég 1,2 milliárd euróra taksálta a leányt. Utóbbi 330 milliárd forint lenne, amit bőségesen fedezne a kormány 2000 milliárdos MNB-nél elhelyezett betéte. Az elemzők szerint a kérdés inkább az, hogy egy ilyen akció mennyiben érintené az eredményszemléletű hiányt. A MOL pakett vásárlásakor befolyó magánnyugdíjpénztári pénzek akkor megoldották e problémát, de ezúttal már nincs ilyen lehetőség.

Orbán Viktor szombaton egy rendezvényen jelentette be, hogy visszavásárolják az E.ON-t a németektől. Az E.ON 2005-ben vásárolt többségi részt a Mol földgázüzletágában több mint 2 milliárd euróért. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint a vásárlási szándék része a közműszolgáltatások nonprofittá tételéről szóló elképzelésnek.Hegedűs Miklós, a GKI ügyvezető igazgatója szerint számítani lehetett egy ilyen kormányzati lépésre, de mint mondja a költségvetésben nincs olyan forrás, amelyből egy ilyen kivásárlás finanszírozható lenne. Hegedűs Miklós szerint ha ez az üzlet megvalósul, az 'nagyon fontos és nagyon fájdalmas' üzenet lenne a külföldi befektetőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk