Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Január 17. 08:14, szerda | Helyi

Fejlesztik a vízelvezetést Döbröközön

Fejlesztik a vízelvezetést Döbröközön

A júniusban kezdődő és 2026-ban befejeződő projekt részeként csaknem négy kilométer hosszan kotrást végeznek a Sajtosmalmi-, az Ártézkúti- és a Vadvíz-árok medrében.

Nagyjából 451 millió forintos beruházással fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Döbröközön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

A júniusban kezdődő és 2026-ban befejeződő projekt részeként csaknem négy kilométer hosszan kotrást végeznek a Sajtosmalmi-, az Ártézkúti- és a Vadvíz-árok medrében, a Sajtosmalmi-árok egy szakaszát pedig a 6532-es út védelme érdekében burkolják is - mondta Farkas Edit, a község független polgármestere az MTI-nek.

A csaknem 2000 lakosú településen a Kapos vezeti el a csapadékvizet, a folyóhoz csatlakozó három árok azonban megtelt földdel. A fejlesztéssel nagyobb biztonságban lesznek a községben a vályogházak is.

Döbröközön többször okozott problémát a csapadék, legutóbb tavaly májusban a hirtelen lezúduló esőt nem tudták elvezetni az árkok, a víz elöntött egy településrészt - tette hozzá a polgármester.

Címkék: döbrököz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.