Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2011. Augusztus 17. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Génmódosított kukorica: megbízható a vizsgálat

Génmódosított kukorica: megbízható a vizsgálat

Augusztus elejére akkreditálták a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) laboratóriumait.

A GMO-val szennyezett vetőmagokból származó kukoricaültetvényeket ezen vizsgálat alapján kellett megsemmisíteni. Az akkreditáció hiánya miatt vita tárgya volt a laborok méréseinek megbízhatósága - tájékoztatott a Kossuth Rádió.

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a mintegy 4500 hektárnyi vetés megsemmisítéséhez vezető mérések jogilag is megállják a helyüket. Az akkreditáció egyik alapfeltétele ugyanis, hogy már három hónappal a minősítés előtt ugyanazokkal a módszerekkel kell dolgozni, mint az akkreditáció megszerzése után - tette hozzá.

Az akkreditációt tulajdonképpen adminisztratív okokból és az MGHSZ szervezeti és működési szabályzatának megváltozása miatt kellet újra megszervezniük a hatósági laboratóriumoknak, nem pedig a műszerezettség vagy a szakemberek hiánya miatt – mondta Bognár Lajos.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kukorica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció