Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Március 31. 21:21, péntek | Helyi

Hét év után ismét elindult az Ötórai tea beszélgetéssorozat

Hét év után ismét elindult az Ötórai tea beszélgetéssorozat

Miszlai József tanár urat Markovits Magdolna - volt kollégája - kérdezte gyerekkoráról, iskolás éveiről és a szakmáról.

Nagyon jó hangulatban telt a délután barátok, tanítványok, pedagógus kollégák és edzők társaságában a Majoros Galériában.

Megtudtuk, hogy apjához hasonlóan rendkívül jó memóriával áldotta meg a Jóisten, évszámok, nevek, helyszínek, mindenre pontosan emlékszik. A program első felében a család, az iskolás évek kerültek előtérbe. Nem volt egyszerű gyerekkora, többször idézte Az ember tragédiájából „Küzdj, és bízva bízzál!” gondolatot, amely mottó végig kísérte életét, 2007-ben betegségét. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium után levelező tagozaton először a pécsi tanítóképzőt végezte el történelem-testnevelés szakon, majd a Testnevelési Főiskolát. Mellette már tanított, mindjárt alkalmazta a tanult ismereteket: Kurdon, Újdombóváron Bodai tanár úr mellett, majd az Apáczai Szakközépiskolában.

A második részben az est háziasszonya kiemelte, hogy rendkívül erős a testnevelői szakma Dombóváron. Számos sportág meghonosítása, majd sikerei fűződnek a múlt század második felében egy-egy testnevelő tanár nevéhez; Bodai Józsefhez a szertorna, Karászi Imréhez az atlétika és kézilabda stb. Majd újabb generációk folytatták a kiváló munkát: Szuprics János, Tarr Imre, Kovács László, Várnai Kati néni, Dékány házaspár, Miszlai József és barátja Szebeni tanár úr. Majd Kovács Béla, Fazekas Gáspár, akikkel egyetértésben szervezték a versenyeket, komoly együttműködés folyt a tehetségek felkarolásában, fejlesztésében is. Ennek a munkának köszönhetően folyik most is a közel harminc sportszervezetben kiváló utánpótlásnevelés, büszkélkedhet városunk országos bajnokokkal. olimpikonokkal.

A rendezvény végén számos érdekes fotó került a publikum elé, sőt szertorna versenyekről, kézilabda mérkőzésekről videó részleteket is megtekinthettek a résztvevők.

Miszlai József számos elismerésben részesült, számára mégis a legértékesebb a tanítványai által adományozott díj. 2002-ben Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényét vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.