Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 28. 08:18, kedd | Helyi

Hétvégi ház égett Kocsolán, aknába esett egy kutya Dombóváron - hétvégén történt

Hétvégi ház égett Kocsolán, aknába esett egy kutya Dombóváron - hétvégén történt

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

Teljes terjedelmében égett egy negyvenöt négyzetméteres hétvégi ház szombat délután Kocsolán, az Akácfa utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően egy füsteltávolító ventilátor segítségével szellőztették át az épületet.

Másfél méter mély aknába esett egy német juhászkutya szombat délután Dombóváron, a Zrínyi utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók mentőkötelek segítségével emelték ki a bajba jutott állatot.

Felborult egy terepjáró péntek délután Tamásiban, a hatvanötös számú főút negyvennyolcadik kilométerénél. A baleset helyszínére a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a kerekeire állították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret.

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő péntek délután Hőgyészen, egy Fő utcai lakóházban. Az épületben egy cserépkályha és egy nyílt égésterű gázbojler is üzemelt. A műszaki mentés helyszínére riasztott tamási önkormányzati tűzoltók rekonstruálták az esetet, amely során veszélyes határértéket mértek. A tűzoltóegységek felhívták a lakók figyelmét, hogy a fűtőberendezéseket a felülvizsgálatig ne használják, továbbá a kéményseprőket is értesítették.

Szén-monoxid-mérgezések megelőzése:
A szén-monoxid színtelen, szagtalan, sem az emberek, sem az állatok nem tudják érzékelni. Nagyon mérgező, ha a szoba levegőjének csak egy százalékát eléri a koncentrációja, már perceken belül halált okoz. Akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ha elérhető a vízmelegítőnk, vagy fűtőeszközünk égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni. Nem elég néha kinyitni az ablakot. Érdemes ezek mellett a fűtőeszközöket, lánggal működő vízmelegítőket évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni és egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája:

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.