Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | Belföld

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

A különleges, raktárépületekben készült felvételeken közel 200 előadó áll színpadra, köztük zenei legendák, fesztiválzenekarok és a mulatós zene jeles képviselői, egyenként 45 perces koncertet adva. A bulik helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat. A Raktárkoncertek megvalósításában a Lounge Group szakértői a kezdetektől fogva jelen voltak, hiszen egy ilyen eseménysorozat rendkívüli figyelmet követel és még több előkészítést. De persze egy ilyen léptékű produkcióhoz hatalmas zenei, technikai és műsorszórói stábra van szükség. A technikai támogatást és közvetítést az Antenna Hungária Zrt. bonyolítja le megannyi, a magyar könnyűzenei iparágban ismert szakmai stábbal.

A Raktárkoncert-felvételek a mindiGO TV alkalmazásában lesznek elérhetőek szeptember 21-étől, minden regisztráló számára ingyenesen. De a raktárkoncertek nyilvánosságra kerüléséig sem maradnak tartalom nélkül a zenekedvelők, hiszen a Lounge Group ügynökség által számos értékes tartalom, werkfilmek és apró koncertrészletek már most felkerültek az internetre. A cégcsoport a Raktárkoncert-sorozat látványvilágának kialakítása mellett a koncertfelvételek technikai véglegesítésében és kommunikációjában is oroszlánrészt vállal, amelynek köszönhetően a rajongók bepillantást nyerhetnek a legfrissebb kulisszatitkokba.
A Lounge cégcsoport már több, hasonló komplex produkciót vitt sikerre a rendezvényes területen. Ilyen volt például az MVM Zenergia első online sugárzott, komolyzenei koncertjének megvalósítása is. De az ügynökség számára más hasonló, komplex zenei projektek sem ismeretlenek. Korábban például a Szerencsejáték Zrt. szuperkoncertjeit támogatta hasonlóan széles eszközpalettával. Utóbbi projektet nemzetközi elismerésben is részesítették, nyáron a Global Eventex Awards két kategóriában is díjazta.

A Raktárkoncerttel kapcsolatban szinte mindenki egyetért azzal, hogy a hazai könnyűzenei paletta sokszínűségét új, online platformon bemutató megoldás egyedi a maga nemében és várhatóan a zenerajongóknak is különleges élményt nyújt majd. Noha világszerte kísérleteznek hasonló megoldásokkal, az innovatív magyarországi módszer egyszerre képes a zeneipar támogatására és a rajongók járványhelyzet-kompatibilis szórakoztatására.

A fellépőkről készült fotók, videók, exkluzív tartalmak és a sztárok folyamatosan bővülő listája a raktarkoncert.hu oldalon és a produkció hivatalos Facebook és Instagram oldalán tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.