Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 10. 10:13, hétfő | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Horvay bűvöletében

Horvay bűvöletében

Művészet-barátok és örökségvédők jöttek össze a napokban a Bartók Béla út egyik öböl-terén, hogy egy nemrég elhunyt képzőművész, Gajdov Géza (1952-2009) kiállításán találkozzanak.

A legendás irodalmi színhely, a megújult Hadik Kávéház galériáján Millisits Máté művészettörténész-doktorandusz mutatta be és adta át a Dombóvári Helytörténeti Múzeum vezetőjének a Vasárnapi Újság 95 évvel ezelőtti egyik lapszámát, amelynek címoldalán és belső lapjain a Horvay János alkotta kalandos sorsú szabadságharcos és Kossuth-emlékmű, annak kész alakjai, valamint a műterem további becses darabjai láthatók egy hosszú interjúkíséretében.

A hetilap eredeti példánya nemsokára a Kossuth Lajos születésének 110. évfordulója alkalmából a szülőfaluban, Monokon megrendezésre és megnyitásra kerülő emlékkiállítás egy újabb különlegessége lesz, amellyel a Dombóvári Városszépítők Dr. Szőke Sándorné helytörténész vezetésével tisztelegnek majd.

A szobrászművész életművét továbbra is kutató országos szakmai közösség tagjai megnyugvással örökítették meg az éppen 80 évvel ezelőtt, szintén Horvay János által készített, illetve felállított Gárdonyi Géza (1863-1922)- emlékművet, amelynek környéke kedvelt találkozó- , pihenő- éskultúrafogyasztó helyként működik immár ismét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!