Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 02. 13:10, kedd | Helyi
Forrás: József Attila ÁMK

Újdombóvári Őszi Fesztivál

Újdombóvári Őszi Fesztivál

2012. szeptember 28-29-én zajlott az immár 21. Őszi Fesztivál A változatos programmal zajló események több ezer embert vonzottak Újdombóvárra.

,Péntek délután „Ízek, színek, formák, illatok” c. kiállításon kertbarátok, virágboltok, pékségek, zöldség- és gyümölcsboltok, háziasszonyok, méhész, borász és gyerekek mutatták be alkotásaikat. Az AXIÁL élethű munkagép makettjein a földművelés folyamatait kísérhettük végig. A megnyitó után kóstolásra invitáltuk a szép számú közönséget.

Szombat volt a nagy nap. Már kora reggel árusokkal, mutatványosokkal népesült be a Petőfi tér és környéke.

A délelőtt a diákjainké volt. Szüleikkel együtt alkotott csapatban „virtuskodtak”, több helyszínen a kézművesek, a szülők és az „Indulópont-Biztos Kezdet Gyerekház”munkatársai segítségével ügyeskedtek, valamint íjászkodtak, „Riszálom így, is úgy is” címmel táncolni csábítottak a has- és szalontáncosok, az iskola német tagozatos táncosai, és megmozgatták a testet az aerobicosok.

Az iskola parkolójában eközben elkészültek a bográcsban főzött finom falatok.

A hagyományos felvonulás előtt a helyi plébános megáldotta az őszi terményeket, majd a galambreptetés után a kisbíró késztette nevetésre a hallgatókat.

A feldíszített hintók, fogatosok, kerékpárosok menete után a táncosoknak és a jelmezekbe öltözött gyalogosoknak tapsolt a szép számú közönség.

A színpadon táncosok, énekesek váltották egymást. Mindenki megtalálta a kedvére valót.

A sikeres nap tűzijátékkal és hajnalig tartó bállal zárult.

A fesztivál sikerében az iskola valamennyi dolgozója, tanulója és a szülői közössége példamutatóan állt helyt.

Köszönettel tartozunk a Polgármesteri Hivatal munkatársainak a szervezés segítéséért, az Önkormányzatnak a Civil keretből történő támogatásért, a Városi Rendőrségnek, a közterület felügyelőknek, a Polgárőrségnek, a Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek, az E-ON munkatársának, a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, az AXIÁL-nak és azoknak a szponzoroknak, akik anyagi vagy tárgyi segítséget nyújtottak.

A cikk alatti képekre kattintva a JAÁMK által készített fotók láthatók.

Az InfoDombóvár fotói ide kattintva érhetők el.

Tilinger Sándor képei a fesztiválról itt tekinthetők meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.