Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 15. 10:38, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/Fotó:hatalyonkivul.hu

Jogerősen is szabadságvesztést kaptak a szakcsi emberrablók

Jogerősen is szabadságvesztést kaptak a szakcsi emberrablók

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a testvérpárnak a büntetését, akik egy meghiúsult fakitermelés miatt elraboltak egy férfit és sógornőjét 2009-ben a Tolna megyei Szakcson.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Szekszárdi Törvényszék döntését, és Balogh Jánost kétrendbeli emberrablásban mint tettest, Balogh Istvánt ugyanebben mint bűnsegédet marasztalta el. Balogh János többszörös visszaesőként négy év fegyházbüntetést, testvére két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A testvérpár 2009 novemberében szerződött a későbbi sértett férfival egy lápafői terület fakitermelési jogának megvásárlásáról. De nem sokkal azután, hogy a kitermelés megkezdődött, egy közelben lakó férfi leállíttatta a munkálatokat. Arra hivatkozott, hogy a telek nem a sértetté. Ezt később a község alpolgármestere is megerősítette.
Balogh János és Balogh István abban a tudatban, hogy szándékosan megtévesztették és megkárosították őket, Szakcsra mentek, ahol Balogh János a férfit bántalmazta, majd őt és a sógornőjét autóba ültette, a sértett feleségével pedig közölte: "ha élve akarja látni a férjét", még aznap fizessen 160 ezer forint "kártérítést".
A testvérpár a férfit és a nőt Balogh István házához vitte. Egy ideig az épület konyhájában tartották őket fogva, de mikor nyilvánvalóvá vált, hogy a pénzt a hozzátartozójuk nem tudja ilyen rövid idő alatt előteremteni, megegyeztek velük, hogy 60 ezer forintot helyben, a követelés fennmaradó részét pedig a következő hónapban fizetik meg, és elengedték őket.
A sértettek a fizetési határidő előtt a rendőrséghez fordultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!