Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Április 14. 21:30, csütörtök | Helyi
Forrás: József Attila ÁMK

Jól sikerültek a 2011. évi József Attila Napok - képgalériákkal

Jól sikerültek a 2011. évi József Attila Napok - képgalériákkal

A dombóvári József Attila ÁMK hosszú évek hagyományaihoz híven színes rendezvénysorozatot szervezett az iskola névadója, József Attila és a költészet napja tiszteletére. Írásunk az intézmény beszámolója alapján készült. Fotóink

A csütörtöki programok területi tanulmányi versenyekkel kezdődtek. Összemérték tudásukat a matematikát, a történelmet, az angol és a német nemzetiségi nyelvet kedvelők.

Több száz gyerek élvezte a Szélkiáltó együttes koncertjét, ahol megzenésített verseket mutattak be a zenészek, jól közvetítve a költészet örök üzenetét.

Este az érdeklődők a „Filléres emlékeim” című kiállításon, majd az iskolai emlékezet program keretében tanterem avatón vettek részt. Idén a kiválasztott terem az iskola egykori igazgatónőjéről, Novotny Károlynéról kapta nevét.

Péntek délelőtt sport- és szabadidős programok közül válogathattak a gyerekek. Gyalogos, kerékpáros, görkoris túrán, akadálypályán, a csocso- és a pingpongasztaloknál, a jógateremben és a salátagyárban ügyeskedtek.

A hét eseményeit bemutató képgaléria a lenti fotóra kattintva megtekinthető, vagy később bármikor megnyitható a Szórakozó negyedből.


A József Attila Napok legkiemelkedőbb rendezvénye az intézmény bemutatkozó előadása volt. A Művelődési Házban az ÁMK gazdag hagyományrendszeréből, tevékenységeikből, kulturális életükből adtak ízelítőt. A nyolcszáz tanulóból közel kettőszázan - 3-14 éves korú dombóváriak, attalaiak és dalmandiak - mutatták be tehetségüket a műsorban. Tánc, mese, drámajáték, vers- és prózamondás, hangszeres zene, ének, kötélugrás tették változatossá a kétórás rendezvényt. A szünetben néhány finom falattal, vetítéssel várták vendégeiket a szervezők az előtérben. A siker - melyet sok diák, szülő és pedagógus hosszú, kemény munkája előzött meg - óriási volt.

A bemutatkozó előadásról önálló képgalériávaltudósítunk, amely az alábbi fotóra kattintva nyitható meg. Ha beszámolónk folytatására kíváncsi, gördítsen tovább.



A programokkal párhuzamosan versíró pályázatot is meghirdetett az intézmény, melyre tizennégy tanuló nevezett.

Április 11-én a költészet napján az iskola diákjai egy-egy szál virággal adóztak József Attila emlékének a névadó szobránál, majd délután a „Ki tud többet József Attiláról?” című vetélkedőn játékos, szórakoztató feladatok tették próbára a felső tagozatosok tudását.

A programok sikeres lebonyolításában komoly anyagi segítséget kapott az intézmény a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0020 „Akadálymentes könyvtárak a dombóvári kistérségben” pályázatból.

A tanulók, a szülők és az iskola valamennyi dolgozója összefogásának köszönhetően sikerrel zárultak a 2011. évi József Attila Napok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.