Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 01. 13:06, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Dombóvári Polgármesteri Hivatal

Közmunkás fórum Dombóváron

Közmunkás fórum Dombóváron

A JAM Csarnokban került megrendezésre az a közmunkásokat megszólító fórum, amelyet Szabó Loránd polgármester szervezett Nyakó István parlamenti képviselő és Kordás László országos koordinátor kérésére.

Az eseményen körülbelül negyven fő vett részt, akik az újonnan alakuló Közmunkások Szakszervezete megalakulásáról, céljairól, tevékenységéről hallhattak tájékoztatót.

Az új szervezet öt pontban határozta meg a célkitűzéseit, amelyek a következők:

  1. A korábban az „Út a munkához” programból ismert minimum 60.200,- forint bér ismételt bevezetése a jelenlegi 47.000 forint minimum helyett.
  2. Az említett bér heti bontású kifizetése helyett havi, egyösszegű elszámolás!
  3. A minimális fél év helyett egy ember egy családból legalább egy éven át dolgozhasson.
  4. A 20 nap alapszabadság mellett a közmunka keretében foglalkoztatottak is kapják meg az őket megillető pótszabadságot.
  5. A pályakezdő fiatalok közmunkás programba való bekerülése feltételének számító egy év várakozási idő csökkentése négy hónap időtartamra.

Az előadás után a résztvevő közmunkások lehetőséget kaptak egy szándéknyilatkozat kitöltésére, amellyel vállalták belépésüket a Közmunkások Szakszervezetébe. A belépéshez az alábbi három feltételt szabták meg:

  • Minimum 5 Ft havonta fizetendő tagdíj
  • Az alapszabály megismerése
  • Belépési szándéknyilatkozat kitöltése

A Szakszervezet célkitűzései 2012. december 31.-ig csak kérések, 2013. január 1-jétől azonban követelésekké válnak. Amennyiben a kérések nem találnak meghallgatásra, a februári ülésszak kezdetekor hatalmas tömegdemonstráció kerül megszervezésre.

A fórumot követően az előadást tartó személyek először megtekintették a JAM Csarnokban található csomagoló helyiséget, ahol néhány dolgozó burgonyával, hagymával és fokhagymával töltötte meg a zsákokat. Ezt követően ellátogattak a Gunarasi úton található hat hektáros kertészeti területre, ahol az Önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások éppen a betakarítási munkát végezték. Belépési szándéknyilatkozatot Szabó Loránd polgármesternél, illetve az MSZP irodában lehet kérni.

Címkék: Közmunkás fórum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét