Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Január 03. 12:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház

Lelki fényesedés Dombóváron

Lelki fényesedés Dombóváron

A város Művelődési Háza és a Reménység Napközi Otthon új kezdeményezéssel segítette a településen lakókat és az ide érkezőket karácsony ünnepére való ráhangolódásukban.

Adventi Mécsvilág címmel közös gyertyagyújtásra hívták a nem csak bevásárlói láztól égő emberi lelkeket. A várakozás és reménység szövétnekeit mind a négy vasárnapon 17 órakor lobbantották lángra Dombóvár különböző felekezeti (Római Katolikus Egyház, Metodista Egyház, Evangélikus Egyház, Baptista Gyülekezet) vezetői, ezzel is az egységet, (új)szövetséget erősítve a jelenlévőkben. A gondolatébresztő eszmefuttatásokat különböző előadó-művészeti szólisták, csoportulások hosszabb, rövidebb műsora vezette fel. Elhangzottak gregorián egyházi énekek, fúvószene, versek, kórusénekek, de volt színjátszó előadás is az együtt-éneklés minden pénzt fölülbíró értékéről is.

Városunk kézművesei szép portékáikkal, a Kisvárdai tanári házaspár gimnáziumi diákjaival készített Betlehemmel, Ács Tiborné méltóságteljesen szép ádventi koszorúval tette ünnepélyesebbé a dombóvári városi várakozást a Művelődési Ház előtti téren. A hetek folyamán nem csak lélekben egyre gyarapodó közönség visszajelzései azt bizonyítják, hogy nem csak a szervezők érzik szükségét a legsötétebb időkben is az együttes fényvárásnak, világosság-akarásnak, a szeretetközösségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.