Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 13. 17:17, hétfő | Életmód
Forrás: mti

Magyar Valentin zongorista aranyérmes lett a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen

Magyar Valentin zongorista aranyérmes lett a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen

Magyar Valentin zongorista aranyérmet kapott a hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

A versenyen maximum 30 perces hangfelvételekkel lehetett részt venni, különlegessége, hogy bármilyen hangszeres szólista, énekes, zeneszerző, kamaraformáció indulhatott. Ennek megfelelően a győzteseket a világ 46 országából jelentkező csaknem ezer versenyzőből választotta ki a zsűri - közölte a Klasszikus Koncert Kft. hétfőn az MTI-vel. A hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a nagydíjat egy kínai hegedűsnek ítélték, míg legjobb zongoristaként Magyar Valentin aranyérmet kapott. Magyar Valentin Várjon Dénes és Farkas Gábor mesterképzős tanítványa a budapesti Zeneakadémián, ezzel párhuzamosan idén áprilistól a berlini Hanns Eisler Zeneakadémián Kirill Gersteinnél tanul.

A verseny honlapja szerint ezüstérmet kapott továbbá Bodorova Éva szoprán, Lázár Katalin fuvolista, a The Görög Sisters zongoraduó (Görög Enikő és Görög Noémi) pedig szintén aranyérmet szerzett a versenyen.

Fotó: mvm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.