Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 22. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Sásdi ÁMK

Ének, vers, zene és tánc a Himnusz sásdi születésnapján - képgalériával

Ének, vers, zene és tánc a Himnusz sásdi születésnapján - képgalériával

Kölcsey Ferenc Himnusz című műve hosszú érlelődés után 1823. január 22-én nyerte el végleges formáját. Sásdon január 20-án, pénteken rendeztek ünnepi műsort nemzeti értékünk születésnapjának tiszteletére.

A magyar kultúra napja tiszteletére a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának aulájában rendezett műsor nyitányaként a Lakatos Judit karnagy vezetésével működő Sásdi Vegyeskar énekelte el az Erkel Ferenc által megzenésített Himnuszt.

A Gáspár Andrea műsorvezetőtől az ünnep hátteréről röviden értesülő közönség a Himnuszt verses formában is meghallgatta Keserű Péter tolmácsolásában. A műsor Kengyel Zsuzsannának, az ÁMK igazgatójának köszöntőjével folytatódott.

Az óvoda Gaálné Banizs Gabriella által felkészített Hétszínvirág csoportjának műsora után az iskola Szellőcske Tánccsoportjának alsósai mutattak be népi gyerekjáték-fűzést az első félév játékaiból és néhány tánclépésből.

A Szellőcske műsora a nagyobbak táncaival folytatódott, melyeket az Új Forrás együttes két dalára adtak elő. Elsőként a Szerelmes dalra táncolt, a magyar csárdás, a karikázó és a friss csárdás lépéseiből álló koreográfiát láthatta a publikum a negyedikesektől. A 2.a osztályos Szabó Ráhel által elénekelt Sárig csikó, selyemnyereg című csángó népdalt követően pedig a hetedikesek következtek. Az Egy szó kiált című dalra előadott körtáncuk koreográfiáját - csak úgy, mint a teljes Szellőcske-műsorét - vezetőjük, Szabóné Lovász Ágnes készítette.

Az ünnepi program Vavrinecz Béla Széles a Balaton című népdalfeldolgozásával zárult, melyet Lakatos Judit vezényletével a Sásdi Vegyeskar adott elő.

Kíváncsi a rendezők által az eseményen készített fotókra? Képgalériánkért kattintson a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.