Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 15. 21:18, szombat | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Ünnepi rendezvény Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából

Ünnepi rendezvény Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából

Ez alkalomból Dr. Szőke Sándorné helytörténész adja át Monokon a nagyközönségnek \"Szobor és Ünnep született\" című tablós és Tilinger Sándor dombóvári fotográfus Horvay-Kossuth fénykép kiállítását.

Monok község Önkormányzata és Képviselő-testülete 2012. szeptember 19-én, szerdán 11.00 órától tartja ünnepi nagy-rendezvényét Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából.
A római katolikus templomban tartandó ünnepi szentmise után állampolgári eskütétel, ünnepi beszédek (többek között Demeter Ervin), műsoros megemlékezés a Kossuth-parkban.,
majd koszorúzás Kossuth Lajos szülőházánál.
Ugyanitt nyílik meg a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület és Múzeumának összeállításában készült "Szobor és Ünnep született" című tablós és Tilinger Sándor dombóvári fotográfus Horvay-Kossuth fénykép kiállítása, melyeket Dr. Szőke Sándorné helytörténész, ny. dombóvári középiskolai tanár ad át a nagyközönségnek.

"Kossuth Lajos borá"-nak bemutatása és megáldása is e ház pincéjében zajlik majd; ezt követően számos képzőművészeti esemény, majd fogadás zárja a rendezvényt (Andrássy-kastély).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!