Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Április 06. 19:46, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Ön- és közveszélyes férfit állított elő a TEK Mekényesen

Ön- és közveszélyes férfit állított elő a TEK Mekényesen

Ön- és közveszélyes, rendőröket fenyegető férfit állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Baranya megyei Mekényesen - közölte a TEK szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggel kérte a komlói kapitányság a TEK segítségét. A járőrök azért jelentek meg az 53 éves férfi mekényesi házánál, hogy elővezessék őt, mert az ellene folyó büntetőeljárásban - kihallgatása céljából - többszöri idézésre sem jelent meg a kapitányságon, akadályozva ezzel a nyomozást.
A férfi arrogánsan és támadóan lépett fel a rendőrökkel szemben, nem tett eleget a felszólításuknak, ellenállt az intézkedésnek. Az udvaron álló kocsijából ki-be szállva, a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket, vagy akár magával is végez. Szavait nyomatékosítva egy benzines kannát tett maga mellé, és rágyújtott egy cigarettára. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször kifejezte öngyilkossági szándékát is - idézték fel a történteket a közleményben.
Ezt követően a TEK egysége egy megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített mentőszolgálat és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, személyi sérülés nem történt - írták, hozzátéve, hogy a férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították.
Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.