Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 07. 19:45, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Pályaépítés miatt szerdától változások a pécsi vasútvonalon

Pályaépítés miatt szerdától változások a pécsi vasútvonalon

Április 11-étől két hétig szokatlan közlekedési rend lesz érvényben a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon pályaépítési munkák miatt - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Pécs vasútvonal Sárbogárd és Dombóvár közötti szakaszán két héten át tartanak a munkálatok. Emiatt jövő szerdán 0 órától április 25-én 0 óráig valamennyi vonat utasait autóbuszok szállítják.

A vonatpótló autóbuszok hosszabb menetideje miatt Pécs állomásról a vonatok korábban indulnak, illetve később érkeznek meg oda, az InterCity vonatok a budapesti Déli pályaudvar és Sárbogárd között a közforgalmú menetrend szerint közlekednek. A pótlóbuszok Szárazd és Sáregres községet nem érintik. Az utasokat Szárazd (községháza) Volán-megállóhely és Keszőhidegkút-Gyönk végállomás, illetve a Sáregres (elágazás) és a Sáregres, Kossuth u. 43. megálló között úgynevezett ingázó kisbusszal szállítják.

Mint írták, a munkálatok ideje alatt változik a csatlakozó vonatok menetrendje is. A változás Dombóvár-Gyékényes, Mezőfalva-Rétszilas, Dombóvár-Komló, Dombóvár-Bátaszék, Gyékényes-Pécs, Szentlőrinc-Sellye, Pécs-Magyarbóly viszonylatok vasúti forgalmát, valamint a Dráva InterCity menetrendjét érinti.

A Mávinform az utasoknak azt javasolja, hogy indulás előtt az állomásokon kihelyezett hirdetményekről, a MÁVDIREKT telefonszámán, illetve a MÁV honlapján tájékozódjanak.

Fotó: Balogh Zsolt/Wikimedia Commons

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.