Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 13. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Weimann Krisztina, helyi híreink szerkesztője

Richárd a természetismeretben is „úszik”

Richárd a természetismeretben is „úszik”

Kitűnően szerepelt az Apáczai Kiadó szivárványos újságjában alsó tagozatosoknak meghirdetett természetismereti levelezős verseny országos döntőjében Várteleki Richárd, a dombóvári Szent Orsolya negyedikese.

A hét levelezős forduló feladatlapjainak kiértékelése után az ország legjobbjait minden évfolyamból meghívták az országos döntőre. A diákoknak itt minden külső segítség nélkül, csak a saját tudásukra hagyatkozva kellett bebizonyítaniuk, hogy méltán kerültek a legjobbak közé.

Az 1800 indulóból 60 diák érkezett az ország különböző pontjairól a negyedik évfolyamosok május 9-én megrendezett természetismeret versenyére, hogy megoldja a központilag összeállított tesztet.

Az első tíz helyezett tanulót és tanítóját értékes könyvekkel és oklevéllel díjazta az Apáczai Kiadó, köztük Várteleki Richárdot, a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont tanulóját (felkészítő: Farkasné Sárosi Csilla) is, aki az előkelő 5. helyet szerezte meg.

Richárd a természetismeret mellett úszásban is profi. Tavaly a Dombóvári Sportiskola Egyesület az év úszójának választotta, legutóbb pedig május 5-én szerzett négy arany- és egy bronzérmet a budapesti XIII. Finis BVSC Kupa Nemzetközi Úszóversenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.