Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Június 13. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

A rendőrség és a megyei roma önkormányzatok vezetői részvételével a közelmúltban tartottak értekezletet a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

A találkozó megtartására a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése érdekében meghozott ORFK intézkedési terv alapján került sor. A megbeszélésen a korábban meghatározott feladatok végrehajtásának értékelése és a helyi feladatok egyeztetése volt a téma.

A fórumot Dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket. Ezután Orsós Zoltán r. őrnagy területi kisebbségi összekötő köszöntötte a meghívottakat, majd tájékoztatta a megjelenteket az ORFK 2023. évi feladattervéről a témával kapcsolatban. Lényegi elemként említette a roma fiatalok rendőrré válásának programját, a pályaorientációs feladatokat, közös feladatként megjelölve a roma fiatalok tájékoztatását a rendvédelmi képzésekről.

A jelenlévőknek Kovács Richárd r. főhadnagy úr, a közelmúltban Arany pánt díjat nyert kollégánk rövid tájékoztatást adott saját életpályájáról, rámutatva, miként jutott el egy komfort nélküli házból a rendőrtiszti kinevezésig.

Zsiga Péter r. őrnagy úr, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a Tolna Vármegyei Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport nevében is köszöntötte a megjelenteket. Rövid tájékoztatást adott a munkacsoport működéséről, céljairól, egyben hangsúlyozta a munkacsoport, azon keresztül az ehhez hasonló értekezletek, párbeszédek fontosságát.

Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat képviselője elmondta, hogy büszke a Tolna Vármegyei együttműködésre. Jelezte, tudomása szerint változások várhatóak a nemzetiségi törvény módosítása miatt. Elmondta, hogy az országos központtal egyeztetve, részt szeretnének venni a határvadász kiképző tábor megtekintésén, ezzel is biztosítva, hogy a roma fiatalok tájékoztatása jobb legyen. Sárközi úr is kitért a pályaorientációs programokra, a roma fiatalok rendőrré válásának segítésére, hangsúlyozva, hogy tudja, nekik ezen a területen még sok feladatuk van.

Ezt követően az észrevételek, hozzászólások következtek, majd Kapitány úr megköszönte az értekezleten történő aktív részvételt és lezárta a fórumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.