Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 06. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Bereczki Mária, fotó: Tilinger Sándor

Szívvel, lélekkel...

Szívvel, lélekkel...

Izgatott sürgés-forgás, felbolydult méhkasra emlékeztető zsivaj és szeretetteljes, barátságos mosolyok fogadták a Szívklub születésnapjának vendégeit.

A Dombóvári Szívklub Egyesület a városi Művelődési Házban tartotta huszadik születésnapját.

Húsz esztendő – amely mögött sok munka, szakmai előadások, barátságok, kirándulások, életre szóló élmények állnak. Ez a munka és összetartás érződött a születésnapon is. Mindegy ki honnan jött, mióta tagja az egyesületnek, a közösség tagja.
1993-ban még 10- 12 fővel indult a Szívklub dr. Bereczki Mária kardiológus főorvos ötletével és irányításával, azzal a céllal, hogy több figyelem jusson a betegekre. Hogy legyen lehetőség kérdezni és tanulni az orvosoktól, hogy meginduljon egy párbeszéd. Ez a párbeszéd 20 év alatt regionális párbeszéddé alakult, azóta a Szívklub összefogva a faddi, a nagyatádi és a pécsi csoportok tagjaival, már több száz fős diskurzust folytat.
Pénteken is több mint százan ünnepelték az egyesület születésnapját, a színvonalas kulturális műsorban orvos és betege is színpadra állt. A szavalatok mellett fellépett a Kalimpa Együttes, a Perfect Dance TSE táncosai és a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola művészei, Lukácsi Enikő magánénekes és Várfalvi – Fodor Éva zongoraművész. Az egyesület elnöke, Tóth Imre köszöntötte az alapító tagokat, dr. Bereczki Máriát, Gáspárné Molnár Teréziát és Kunfalvi Bélát és szeretettel emlékeztek minden közösen töltött percre, átélt élményre és előadóra, aki vendége volt a Szívklubnak.

Pukkanó pezsgősdugó, a forró lángtól olvadó, gyertyán végigfolyó viasz és az idős és fiatal ajkakból halkan felcsendülő, majd egyre hangosodó boldog szülinapot dallama – így ünnepelte a Dombóvári Szívklub Egyesület születésnapját és közben erőt gyűjtöttek a következő húsz évre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.