Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 30. 23:45, hétfő | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Tenyészkód kell minden kaptárra nyártól

Tenyészkód kell minden kaptárra nyártól

Egy 2010-ben megkötött rendőr-civil együttműködési megállapodásnak köszönhetően Dombóváron és környékén sikerült visszaszorítani a méhészek sérelmére elkövetett bűncselekményeket.

Az érintett partnerek, a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Méhész és Gazda Egyesület képviselői április 27-én azért találkoztak, hogy megbeszéljék a készülő változásokat, adatokat egyeztessenek. A találkozó fő témája volt az a 2012. június 1-jén életbe lépő rendeletváltozás, amely előírja a méhészek számára a TIR (Tenyészet Információs Rendszer) szerinti tenyészkód feltüntetését a kaptárok külsején.

A rendelet értelmében a kódot legalább 20 milliméteres számokkal, roncsolás nélkül nem eltávolítható módon, égetéssel vagy korróziónak ellenálló hordozón kell feltüntetni. Az országszerte elszaporodó méh- és kaptárlopások miatt azért volt szükség a kódos jelölési kötelezettség bevezetésére, hogy a kaptárokat egyszerűen és egyértelműen lehessen beazonosítani.

Az együttműködési megállapodás értelmében idén is fokozott ellenőrzésre számíthatnak a kaptárokat szállítók, ahol a szállításhoz szükséges okmányokat is ellenőrzik. A települések körzeti megbízottjai a veszélyeztetett időszakban - áprilistól július végéig - rendszeresen és visszatérően ellenőrzik a bejelentett telephelyeket.

A megbeszélésen készült képen balról jobbra: Mészöly László r.alezredes, a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője; Gábor Zoltán r.szds, a Nyomozó Alosztály vezetője; Stemler József, a Dombóvári Méhész és Gazda Egyesület Felügyelő Bizottságának elnöke és Kovács Csaba, civil szervezet elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!