Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

A zöldmezős beruházás több mint 500 millió forintba került - tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa.

A megyei tagkórház belgyógyászati tömbje ezáltal egy teljesen új gasztroenterológiai épületegységgel bővült. Az új létesítményben tágas betegvárót, két kardiológiai vizsgálót, egy endoszkópos UH vizsgáló helyiséget, négy endoszkópos vizsgálót, valamint a személyzet, illetve a betegek számára szociális blokkokat alakítottunk ki.
A mintegy 600 négyzetméteres egyszintes épület kivitelezése különleges megoldásokat követelt: két meglévő épületegység közé kellett felépíteni az újat, úgy, hogy a három egység később egymáshoz kapcsolódjon.

Az épület fűtési – hűtési igénye többféle megoldással történik: egyrészt a tetőn elhelyezett légkezelőn befújt levegő fűtésével-hűtésével, másrészt a szintén a tetőn elhelyezett hőszivattyús rendszerhez csatlakoztatott beltéri mennyezeti klímaberendezésekkel, a környezetbarát távhő energiáját pedig a padlófűtésénél hasznosítják.

Az új létesítmény Akadálymentesség Európai Eszméje figyelembevételével készült a mozgáskorlátozott, hallássérült, látássérült és egyéb fogyatékossággal élők számára.
Az építkezés közben biztosítani kellett a már meglévő két épületben zajló gyógyító munka zavartalan működését.

Az új épületegység mögött új parkolók várják a betegeket és hozzátartozóikat, ezáltal mintegy 80 gépkocsi számára biztosít az intézmény szilárd burkolaton, kulturált parkolási lehetőséget. A beruházás 50 embernek adott munkát nyolc hónapon át.
A jó munkaszervezésnek, az ütemterv betartásának és a feszített munkának köszönhetően sikerült a tervezett határidőre átadni az új épületet, ami 2020. év elején a használatbavételi engedélyt is megkapta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát