Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. November 29. 15:02, hétfő | Helyi

Ünnepi ruhát öltött a város

Ünnepi ruhát öltött a város

Vasárnap délután elkezdődött az adventi ünnepkör köré szervezett programsorozat Dombóváron.

A rendezvény kiállítás-megnyitóval kezdődött, mely Foltos Kékmadár foltvarróinak munkái mutatja be az érdeklődőknek. Katatics Zsuzsa művésztanár köszöntőjét követően Pápai László és tanítványai előadása zárta le a megnyitót.

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai színvonalas adventi műsorát követően Pintér Szilárd polgármester és Kerényi Zsolt alpolgármester gyújtották meg a Dombóvári Művelődési Ház előtt felfüggesztett adventi koszorún az első gyertyát.
A gyertyagyújtás előtt Szűcs Eszter evangélikus lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait.

A téren telepített valódi jéggel borított korcsolyapályát méltó módon a Hoffmann Nóra vezette Hoffmann Korcsolya Akadémia kiválóságai MOVIES ON ICE című fergeteges jégtánc előadásukkal nyitották meg. Dombóváron soha ezelőtt nem látott show-t varázsoltak a közönségnek a jégre. A tizenöt fellépő között az egészen picitől a junioron át a felnőtt magyar bajnokig képviseltették magukat. Az előadás nagy sikerét mutatja a közel ötszáz érdeklődő.
A hivatalos megnyitót követően a fellépő diákok vehették először birtokba a jégpályát.

A nyitó ünnepségen az adventi árusok közül is többen kinyitottak, forralt borral, kézműves termékekkel, méhész termékekkel, kürtős kaláccsal és különféle finomságokkal várták a résztvevőket.

A városban kihelyezett karácsonyi fénydekoráció az idei évben huszonnégy új dísszel bővült.

Címkék: advent, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.