Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 20. 15:50, szombat | Helyi

Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a dombóvári tűzoltót

Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a dombóvári tűzoltót

Több mint 25 év tényleges szolgálatot követően a parancsnok, Dávid Sándor, akivel együtt szerelt fel, együtt kezdték pályafutásukat, a munkatársak tiszteletadása mellett kísérte ki Schellenberger Gábort a laktanyából.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán számolt be a megható ünnepségről.

„Öreg barátom…”

Ezt sem fogod könnyek nélkül kibírni. Semmi hatásvadászat, csak tények. Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a (kicsit sem öreg) tűzoltót.

Nagyon-nagyon-nagyon nehéz mindenkitől egyszerre elköszönni.
És mindenkinek nehéz egyszerre egy embertől elköszönni.

Schellenberger Gábor (Bucsus) főtörzsőrmester 1998. május 10-én lépett a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság kötelékébe. A megyében a vonulós kollégák egyszerűen csak Bucsusként ismerik, mely becenevet már az alapfokú képzésen megkapott.

Dombóváron kis időt töltött fiatalon a „C” csoportban, majd több mint két évtizedet a „B” csoportban, gépjárművezetőként. Csoportja motorja, meghatározó, központi figurája volt. 2024 februárjában tölti be 60. születésnapját, március 1-én, 30 év szolgálati viszonnyal rendelkezési állományba kerül.

2024. január 15-én volt az utolsó szolgálata, ahol szintén gépjárművezetőként, mint szinte mindig, I/5 –ös beosztást töltött be. Még egy balesethez is vonult az utolsó szolgálatán.

Utolsó szolgálatváltásán a kirendeltségvezető köszöntötte és egyben búcsúztatta is, és több mint 25 év tényleges szolgálatot követően a parancsnok, Dávid Sándor, akivel együtt szerelt fel, együtt kezdték pályafutásukat, a munkatársak tiszteletadása mellett kikísérte a laktanyából.

Videó: Dombóvári HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.