Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 10. 23:16, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Varázsrajz a jövőről - dombóvári díjazott az 5. Gyerek ARC Kiállításon

Varázsrajz a jövőről - dombóvári díjazott az 5. Gyerek ARC Kiállításon

A nagyszüleim tényleg nagyok! kategóriában a 10-14 éves korcsoportban a dombóvári Kovács Lujza Nagyapám, a futballkirály című alkotása lett díjazott.

Varázsrajz a jövőről címmel szeptember 30-ig tekinthetők meg a budapesti Millenáris Parkban az 5. Gyerek ARC Pályázatra érkezett legjobb alkotásokból rendezett tárlat.

Tájékoztatásuk szerint a kiállítás szombaton, Farkasházi Réka előadóművész Hajnali csillag peremén című kamarakoncertjével nyílt meg. A koncert alkalmával hirdették ki a pályázat eredményét és adták át a díjakat.
Mint a közlemény rámutat, a Gyerek ARC pályázat és kiállítás történetében az eddigi legmagasabb számú, 1000 pályaműből választotta ki a zsűri azt a 80 rajzot, amely óriásmolinóra nagyítva tekinthető meg.
Az idén a zsűri tagjai az énekes Zséda, Szalóki Ági előadóművész, dalszerző, Baranyai András és Tóth Andrej grafikusok, Roy Katalin, a Hankook kommunikációs vezetője, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője, valamint az ARC részéről Bakos Gábor és Bolgár Eszter voltak.
"A pályázat témája a környezettudatosság felé terelte a 6-14 éves gyerekek gondolkodását" - emeli ki a dokumentum, amely szerint a kiállított alkotások képet adnak arról a jövőről, amelyben szívesen élnének a gyerekek.
A tárlaton megtekinthetők az Európai Bizottság magyarországi képviseletének A nagyszüleim tényleg nagyok című pályázati altémájának legjobbjai is, hiszen 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. A 6-9 éves korosztály Kicsik, nagyok együtt nagyok!, a 10-14 éves korosztály pedig az Őseim a hőseim! címmel alkottak a témán belül.

A nagyszüleim tényleg nagyok! kategóriában a 10-14 éves korcsoportban Kovács Lujza (Dombóvár) Nagyapám, a futballkirály című alkotása lett díjazott.

Az 5. Gyerek ARC-ról bővebben a www.arcmagazin.hu honlapon olvasható.

Címkék: 5. Gyerek ARC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!