Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 23. 19:34, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vége a kánikulának: esős, szeles hétvége jön

Vége a kánikulának: esős, szeles hétvége jön

Egyelőre biztosan nem tér vissza a kánikula: az Országos Meteorológiai Szolgálat számítása szerint esős és szeles hétvége elé nézünk. A gomolyfelhőzet és a nyugatról fölénk sodródó fátyolfelhők mellett ma is több órás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél az ország keleti harmadában időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, késő estére 17, 22 fok közé hűl a levegő.

Hétvégén hűvösebb lesz a hajnal

Szombat éjszaka nyugaton már erősen, keleten jobbára fátyolfelhős lesz az ég, és a Dunántúlon már záporeső is előfordulhat. Napközben a közepesen vagy erősen felhős ég mellett délelőtt az Alföldön, délután a Nyugat-Dunántúlon süt ki több órára a nap, elszórtan zápor kialakulhat. Az északkeleti szél az ország keleti harmadában időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között valószínű.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatarok is kialakulhatnak, nyugaton jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, eleinte néhol még megélénkülhet a keleti szél, zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 23, délkeleten 29 fok körül alakul.

Csapadékosan indul a következő hét

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, délutántól délnyugat felől már tartósabban felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatarok is kialakulhatnak, északkeleten jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A változó irányú szél általában mérsékelt lesz, zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21, 27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk