Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végnapjaikat élik a magyarországi buszgyártók?

Végnapjaikat élik a magyarországi buszgyártók?

A Napi Gazdaság azt írja, hogy szakmai vélemények szerint a Budapesti Közlekedési Központ autóbusz-beszerzésre vonatkozó, folyamatban lévő pályázata egy újabb szög lehet a magyarországi autóbuszgyártás koporsójába, ráadásul közvetve több száz vállalkozás léte kerülhet veszélybe.

A ma már csonka magyar autóbuszipar kapacitásai még mindig évi több mint ezer jármű előállítását tennék lehetővé, ehhez képest a cégek évente kevesebb mint százötven autóbuszt tudnak eladni az országban. Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke azt mondta, a BKK jelenleg futó pályázatát, amelynek keretében 150 új autóbusz üzemeltetésére várnak ajánlatot, úgy írták ki, hogy eleve kizárták a magyar gyártású járműveket. A szövetség cégei a kiírásban szereplő paramétereknek nem tudtak induláskor megfelelni. Így például kiestek a Kravtex Citadell buszai, ahogy a Magyar Autóbuszgyártó Kft. Ikarusai is. Az elnök szerint a befutónak tartott Mercedes buszok háromszor annyiba kerülnek majd, mintha hazai járműveket venne a BKK.

A BKV autóbuszainak jelenlegi állományi átlagos életkora 2011 végére elérte a 18 évet, ami több mint kétszerese az optimálisnak. A Volánoknál addig nem is várható változás, amíg nem dől el, kik kerülhetnek az átszervezett régiós cégek élére.

Közben napokon belül eredményt hirdethetnek a fővárosi autóbusz-üzemeltetési pályázaton, amelynek eredményeként 150 új jármű frissítheti a BKV Zrt. elhasználódott járműparkját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.