Városlista
2024. június 9, vasárnap - Félix

Hírek

2019. November 09. 16:45, szombat | Külföld
Forrás: mti

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vitára számít a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az új összetételű Európai Bizottságban (EB) a migrációs politikáról, mert az több politikai irányzathoz tartozó biztos feladatköre is.

Vargha Márk szombaton az M1 csatornán úgy vélekedett, hogy a biztosoknak emiatt először az Európai Bizottságban kell megvitatniuk a lehetőségeket, és csak utána kerülhet a javaslatuk az Európai Tanács elé.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen által tervezett, újfajta migrációs politikával kapcsolatban azt mondta: elképzelhető, hogy aki nem akar migránsokat befogadni, az például rendőri egységek frontországba küldésével vagy bizonyos mechanizmus alapján történő plusz befizetéssel is hozzájárulhat a migráció kezeléséhez.

Az EU-török paktum megújításával kapcsolatban arról beszélt, hogy egyik félnek sem érdeke felrúgni a megállapodást, mert a Törökország és az EU magországai közötti kereskedelem volumenének nagysága miatt egyik fél sem vállalhat ekkora kockázatot.

A paktum megújítása technikai ok miatt késik, nem áll mögötte valós politikai szándék - vélekedett Vargha Márk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt