Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

A sporteseményre ezúttal is szép számmal érkeztek versenyzők az ország több pontjáról, illetve az országhatáron túlról is. A csapatok a mix röplabda szabályai szerint játszottak, ami azt jelenti, hogy a csapatokban a pályán lévő 6 játékosból legalább 3 női játékos kell legyen.

A tornán 11 csapat vett részt, összesen 79 játékossal. A nap folyamán a két pályán összesen 38 mérkőzés került lejátszásra, ezekből a csoportmérkőzések és az Elnöki Kupáért zajló csaták 21 pontig, míg a rájátszás mérkőzései 25 pontig tartottak. A résztvevő csapatoknak a sorsolástól és az elért eredményeiktől függően 6, 7 vagy 8 mérkőzés jutott.

Az A-csoportot a Limonádé nyerte, míg a másik két továbbjutó helyet az „A bal POTE” és a Nyerőmű szerezte meg. A B-csoportot az Imperátor nyerte és negyeddöntőbe jutott a Kívülről Csípte és a Black Monarchy.

A bronzmeccs és a döntő egyaránt szoros küzdelmet hozott. A 3. helyért zajló csatát érdekes módon a két korábbi csoportgyőztes játszotta, végül 25:23 arányban a Limonádé nyerte, így a bronz az ő nyakukba került, az Imperátor pedig a 4. helyen végzett. A döntőben is hasonlóan nagy küzdelem volt, az „A bal POTE” 25:22 arányban kerekedett felül a Kívülről Csípte csapatán, így a tornagyőzelemért járó aranyérmeket és kupát előbbi, míg az ezüstérmes helyért járó díjakat utóbbi csapat gyűjthette be.

A XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa végeredménye:
1. A bal POTE
2. Kívülről Csípte
3. Limonádé
4. Imperátor
5. Black Monarchy
6. Nyerőmű

A rájátszással és a helyosztókkal egy időben a másik pályán zajlottak az Elnöki Kupa küzdelmei. Ebbe a kupába az az 5 csapat került, akik nem jutottak tovább a csoportból.

A végeredmény egy hármas körbeverés lett az 1-3. helyeken, így a győzelemről és az érmekről a meccspontok aránya döntött. Ebből a Rosatom csapata jött ki a legjobban, így ismételten ők nyerték meg az Elnöki Kupát. Érdekesség, hogy harmadszorra alkalmazzuk ezt a fajta lebonyolítást, hogy az Elnöki Kupáért is indítunk egy alsóházi versenyt és eddig mindhárom alkalommal a Rosatomé lett ez a kupa.

Az Elnöki Kupa végeredménye:
1. Rosatom
2. PipiJoe
3. A jobb POTE
4. Dombóvár
5. Simonyi-Szöcske SE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.