Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Október 30. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Zöld hagyományokkal együtt a zöld generációkért

Zöld hagyományokkal együtt a zöld generációkért

A Dombóvári OTP Fiók (Dél-dunántúli Régió) 12 munkatársa önkéntes programban/pályázatban vett részt.

Péter Dániel, a nem csak színében, hanem szemléletében is zöld bank fiókvezetője összefogott Szenyériné Szabolcska Juliannával, a dombóvári Belvárosi Általános Iskola igazgatónőjével azért, hogy a környezeti nevelés még nagyobb hangsúlyt kapjon az intézményben, illetve példaértékű legyen a város lakói számára is. Az intézményvezető büszkén jelentette be, hogy iskolánk a napokban elnyerte az örökös öko-iskola címet.
Október 24-én az OTP önkéntes csoportja és 25 diák a tereprendezés után örökzöld cserjéket, évelő növényeket és fákat ültetett az iskola előkertjébe Nagy Sándor, nyugdíjba vonult intézményvezető irányításával. Zöld növények vásárlására a projekt 80 000 Ft-ot biztosított. E kezdeményezés segít abban, hogy közvetlen környezetünk megújuljon; a parkosítással a meglévő zöldfelületek minősége és mennyisége javuljon; a gyermekek és a felnőttek környezettudatos gondolkodása megerősödjön.
A növényültetés után az OTP munkatársaiból, pedagógusokból és diákokból álló csapatok szellemi és ügyességi vetélkedőn vettek részt, melyet Somfalvi Józsefné, az iskola öko-vezetője állított össze. A vidám hangulatú vetélkedés után a csapatok átvehették nyereményeiket; majd az Árok pékség készítményeit a résztvevők együtt fogyasztották el.
A kooperatív munkára épülő nap minden pillanata a résztvevők öko-szemléletének formálásához, az élményközpontú környezetkép kialakításához kapcsolódott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.